menu

Getest: Marmamassage

Tekst: Coach Tineke | Foto's: Lifestylebooking.be

Wanneer je de Auwegemvaart in Mechelen oprijdt, word je bijna verplicht om een stapje terug te zetten uit het drukke dagdagelijkse leven. Omgeven door waaiende bomen en stromend water kom ik aan bij RUSTPUNT. Al snel wordt me duidelijk dat een betere naam haast niet gekozen kon worden voor deze massagepraktijk. Haar voornaamste doel als massagetherapeut is andere mensen rust doen ervaren met behulp van energetische massages. Ik mag haar eigen samengestelde marmamassage testen.

Een hartelijke Rhea opent de deur en heet me welkom in haar ‘nederige stulpje’. Haar guitige glimlach en hartelijke handdruk doen me meteen op mijn gemak voelen. Al snel voel ik dat ik – grappig genoeg - inderdaad bij een punt van rust aangekomen ben. Ze wijst me de massageruimte aan en vraagt me of ik een beetje water wens.Vijftigtal marmapunten op ons lichaam

Vijftigtal marmapunten op ons lichaam


Afbeelding

Wanneer ik me op de massagebank leg, vertelt Rhea me dat ze een zelfsamengestelde massagebehandeling gaat toepassen. Kort legt ze me even uit dat de Marmapuntbehandeling zich focust op het ontspannen van het lichaam, maar ook een vijftigtal punten op het lichaam specifiek aanpakt. Ze gebruikt een biologische niet-al-te-vette massageolie van Jacob-Hooy, waarbij ze steevast een klein druppeltje etherische olie toevoegt. Het ruikt heeriljk.

Alvorens ze begint lijkt het wel alsof ze me er even aan wil herinneren dat ik moet leren ontspannen. “Hopelijk kan je er van genieten.”, zegt ze zacht. Gelukkig, want ik was me wederom zorgen aan het maken over iets dat ik later nog in orde moest maken. Het werd me dus duidelijk dat Rhea écht voelt wat ik voel, en haar massagetechnieken op basis daarvan aanpast.

Rust herontdekken en voelen

Afbeelding

Rhea’s handen voelen de volle 60 minuten van de massage overheerlijk aan. De massage is over het algemeen zacht maar haar handen hebben toch ook een bepaalde uniforme druk die heel fijn aanvoelt. De Marmapuntmassage was voor mij ideaal, omdat ik op de momenten wanneer mijn gedachten weer eens even afdwaalden, door enkele specifieke punten aan te drukken me terug kon concentreren op... ontspannen. Na de massage vroeg Rhea: “Ben jij wel een beetje lief voor jezelf?”. Blijkbaar voelde ze de energie in mijn borststreek alle kanten opwaaien. Ik schrok een beetje van hoe opvallend terecht die vraag was, aangezien ik over het algemeen veel te streng ben voor mezelf en me dus onbewust ook vaak de nodige rust ontneem.

De massagetherapie die RUSTPUNT aanbiedt, baseert zich op het geven en dus ook vinden van rust. Het is een massagetherapie die de zachtste aanraking hanteert, zo een diepere ontspanning creëert en dus zo de rust vergroot. Dit alles in een – uiteraard – zeer rustgevend en huiselijk kader, waarbij je rondom je enkele uitspraken ziet die je doen nadenken en beseffen dat RUST onbetaalbaar is.

BOEK
Uw verwenmoment
Beoordeling schrijven
Deel je ervaring met onze andere klanten

Verder lezen

Messenger logo
Chat